Nazorg

Iemands leven redden kan je een heel goed gevoel geven. Maar gevoelens zoals angst, hulpeloosheid of afschuw zijn ook normaal. Voor veel mensen is napraten een goede manier om een reanimatie te verwerken.

Heb je na een reanimatie inzet behoefte aan nazorg, stuur een mail naar info@hardvoorhart.nl
Vermeld in ieder geval: je naam, telefoonnummer en de behoefte aan nazorg.
Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen. In ieder geval binnen 24 uur!

Deel uw ervaringen met:

• de mensen die geholpen hebben bij de reanimatie.

Hartstichting ‘Praten na een reanimatie helpt’.

• Stel je vraag aan de Infolijn van de Hartstichting via 0900 3000 300 (ma. t/m vr. 09:00-13:00 uur) of chat met de Infolijn.

Sensoor: dag en nacht telefonisch bereikbaar via 0900 0767.

• de huisarts, eventueel kan hij/zij je doorverwijzen naar professionele hulpverleners.

Lees meer over het onderwerp nazorg op de website van de Nederlandse Hartstichting.

 

Het is belangrijk om te weten, dat je geen rechtstreekse informatie krijgt over de uitkomst van een reanimatie. Als een patiënt ter plekke overlijdt, weet je, dat de uitkomst niet goed is. In situaties waarbij het ambulanceteam de patiënt meeneemt, krijg je achteraf niet te horen of de patiënt het uiteindelijk heeft overleefd. Het verstrekken van dergelijke informatie over patiënten is namelijk niet toegestaan op basis van de Nederlandse wetgeving.
Deze onzekerheid bij burgerhulpverleners over het lot van de patiënt wordt vanaf 2019 grotendeels weggenomen.
Een nieuw polsbandje moet daar verandering in brengen. Medewerkers op de 2de ambulance verstrekken deze polsbandjes. Eén bandje gaat om de enkel of pols van het slachtoffer. In het ziekenhuis wordt dit polsbandje bij de persoonlijke spullen gelegd. Bij een reanimatie thuis, wordt het bandje op een zichtbare plek neergelegd. Met de unieke code die op de bandjes staan, kunnen alle betrokkenen nadien inloggen op een speciale website.

tussenregel LogoReanimatiepartner tussenregel tussenregel Logo_breed