Nazorg

Iemands leven redden kan je een heel goed gevoel geven. Maar gevoelens zoals angst, hulpeloosheid of afschuw zijn ook normaal. Voor veel mensen is napraten een goede manier om een reanimatie te verwerken.

Heb je na een reanimatie inzet behoefte aan nazorg, stuur een mail naar info@hardvoorhart.nl
Vermeld in ieder geval: je naam, telefoonnummer en de behoefte aan nazorg.
Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen. In ieder geval binnen 24 uur!

Deel uw ervaringen met:

• de mensen die geholpen hebben bij de reanimatie.

Hartstichting ‘Praten na een reanimatie helpt’.

• Stel je vraag aan de Infolijn van de Hartstichting via 0900 3000 300 (ma. t/m vr. 09:00-13:00 uur) of chat met de Infolijn.

Sensoor: dag en nacht telefonisch bereikbaar via 0900 0767.

• de huisarts, eventueel kan hij/zij je doorverwijzen naar professionele hulpverleners.

Lees meer over het onderwerp nazorg op de website van de Nederlandse Hartstichting.

 

Het is belangrijk om te weten, dat je geen rechtstreekse informatie krijgt over de uitkomst van een reanimatie. Als een patiënt ter plekke overlijdt, weet je, dat de uitkomst niet goed is. In situaties waarbij het ambulanceteam de patiënt meeneemt, krijg je achteraf niet te horen of de patiënt het uiteindelijk heeft overleefd. Het verstrekken van dergelijke informatie over patiënten is namelijk niet toegestaan op basis van de Nederlandse wetgeving.

Onzekerheid bij burgerhulpverleners over het lot van de patiënt.
HartslagNu heeft een online ontmoetingsplatform (HartslagSamen) ontwikkeld, waarbij het mogelijk is om in contact te komen met betrokkenen van een reanimatiemelding:

HartslagSamen is gestart in de ambulanceregio’s Noord- en Oost-Gelderland en Zuid Holland Zuid. Het is landelijk nog niet volledig beschikbaar. Zodra de gemeente Venray hieraan meedoet zullen wij dit melden. Tot die tijd kun je al wel contact hebben met burgerhulpverleners die bij de melding betrokken waren.

Via deze link https://hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/na-een-reanimatie/hartslagsamen/ kun je meer informatie lezen over HartslagSamen:

tussenregel LogoReanimatiepartner tussenregel tussenregel Logo_breed